Nota de prensa del gencat sobre el nuevo modelo de implantación en Cataluña del nuevo modelo de atención a la fibromialgia y el sindrome de fatiga crónica

14-12-2006

Presentació del Pla d'implantació a Catalunya del nou model d'atenció a la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica (publicado por el gencat el 13-12-2006)

La consellera de Salut, Marina Geli, acompanyada per la directora general de Planificació i Avaluació del Departament de Salut , M. Luisa de la Puente , i del subdirector del CatSalut, Enric Agustí, presentarà demà dijous 14 de desembre, a les 9.45 h, el Pla d'implantació a Catalunya del nou model d'atenció a la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.   

La fibromiàlgia és una síndrome caracteritzada pel dolor crònic generalitzat, no articular, que predomina als músculs i al raquis, amb presència d'una exagerada i extensa sensibilitat local a la pressió en múltiples punts predefinits. 

La síndrome de fatiga crònica cursa amb una fatiga persistent i invalidant davant petits esforços, dolor i debilitat muscular, així com alteracions a l'esfera neurocognitiva i neurovegetativa, que produeixen una marcada discapacitat funcional del pacient.   

Enguany, La Marató de TV3 dedica la seva edició a la lluita contra el dolor crònic. El dolor és un símptoma que acompanya moltes malalties, entre elles la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica, i esdevé per si mateix una malaltia quan es fa crònic i fa impossible que les persones que en tenen puguin dur una vida normal. (en breve traducción)

Acceso a nuevo modelo de implantación en Cataluña del nuevo modelo de atención a la fibromialgia y el sindrome de fatiga crónica diciembre 2006.pdf

Atrás